Pentuja odotettavissa toukokuussa 2023

 

Uros
Caballus Silver Shadow
”Urho”
Urho on luonteeltaan erittäin sosiaalinen, iloinen ja innokas uros. Se
näkyy mm kehäesiintymisessä: ei ujostelua ja häntä heiluu koko ajan. Se on sisarustensa tavoin hyvin innokas noutaja ja sillä on miellyttämisen halua. Urho on nyt saavuttanut muotovalion arvoon vaadittavat sertit ja omistaja on luvannut keskittyä taipumuskokeen suorittamiseen alkavalla kaudella. Sen ei pitäisi olla vaikeaa, koska sisaretkin läpäisivät sen viime vuonna erinomaisin kommentein. Urhon kanssa on osallistuttu käytännön metsästykseen.

Urholla on erittäin tyylikäs pää ja ilme. Korvat ovat pienet. Kaula on pitkä ja jalo. Sillä on poikkeuksellisen hyvät kulmaukset sekä takana että edessä. Sen raajakorkeus on optimaalinen. Turkki on täys peittävä, tiivistä tiukkaa kiharaa. Se liikkuu hienolla pitkällä askeleella ja kantaa häntäänsä kauniisti.


Narttu
Caballus Rustic Go-Go Girl
”Ninja” 

Ninja on kerrassaan ihastuttava kihara! Se on sopivan kuuliainen, nöyrä ja kuitenkin itsenäinen ja hyvin vauhdikas. Sillä on monta tapaa kommunikoida ihmisen kanssa. Sillä on valtava into uimiseen, se menee uimaan ihan omaksi huvikseen samalla kuitenkin peraten kaislikot mahdollisista linnuista. Uskoisin, että rungon muodolla on tähän vaikutusta, sillä on leveä rintakehä ja kauniisti kaartuneet kylkiluut. Sen rungon pituus on sopivan kompakti eikä alalinja kuroudu. Ninjalla on sukunsa mukaisesti australialainen pää ja ilme, tummat silmät ja tiiviit silmäluomet sekä pienet korvat. Se on hyvin ja tasapainoisesti kulmautunut ja liikkuu avoimesti ja pitkällä sivuaskeleella.

 
Linkki SUKUTAULUUN

Tässä yhdistelmässä on vaalittu geneettistä muuntelua niin paljon kuin se kiharoissa luultavasti on mahdollista tinkimättä rotutyypistä, luonteesta ja terveydestä. Isä on sukutaulultaan puoliksi amerikkalainen, emä kolmeneljäsosaa australialainen. Urhon isä on Ruotsissa asuva Amerikan tuonti Darkside Stronger Than You Think, pohjoismaiden valio ja Ruotsin jälkivalio, useita BIS voittoja viime vuoden näyttelyistä. Urhon emä on kansainvälinen valio ja maailmanvoittaja 2018 Caballus Iron Maiden.

Ninjan isä Aust Ch Miamba Barega syntyi 26.6.1999 ja oli aikoinaan kuuluisa metsästyskoira. Ninjan emän isä Aust Ch Keysteel Kausin A Commotion asuu Tasmaniassa. Emän emä on erikoisnäyttelyn ja useiden kv-näyttelyiden voittaja C.I.B. Caballus Glittering Ginny.

Tämän pentueen sukutaulussa on käytetty onnistuneesti pakastesiemennyksiä, joilla on mahdollistettu rodun geenipohjan leveä käyttö ja matala sukusiitoskerroin. Urho on A/A -lonkkainen ja geenitesteissä EIC terve, Cord1-PRA terve (vanhempien perusteella) ja GSD kantaja. Ninja on B/B -lonkkainen ja geneettisesti EIC kantaja, Cord1-PRA terve ja GSD terve.

Toivon, että Urhon puolelta saadaan pennuille enemmän brittiläistä pään mallia ja ilmettä, lisää takakulmauksia ja raajakorkeutta, vauhtia ilman vaarallisia tilanteita. Vahvaa suoraa selkälinjaa. Tiukkaa kaunista kiharaa. Näyttäviä liikkeitä niin sivusta, edestä kuin takaa katsottuna. Ninjan toivon periyttävän pennuilleen ihastuttavan luonteensa ja kompaktin vahvan rakenteensa, mm erinomaisen eturinnan, uimataidon ja innokkuuden kaikkeen työskentelyyn maalla ja vedessä. Aika näyttää miten onnistumme!